Jippie !

Efter måndagens lektion så var jag riktigt nere. Men fick mycket kraft och fick lite jävla annama. Så åkte upp till stallet i tisdag och sen så red jag galoppvägarna helt själv, utan att han gjorde några dumheter alls. Han tycker det är så kul att vara ute i skogen och springa. Han arbetade fint, han är en sån häst som alltid arbetar. Han försöker iaf sitt bästa.. Det låter kanske tönting ( åh jag red själv ). Men vi har ju haft lite problem med att rida ensamma ! Jag blev liksom osäker på honom men inte nu längre.

Idag sp åkte jag och mamma upp. Så hjälpte hon mig och göra i ordning. Han fick vila idag, ville inte ta ut honom i detta vädret. Det är inte snällt mot honom att han ska behöva bli blöt.. Stog och möös med honom länge i boxen och han var världens gosigaste !! :) ¨

6 dagar kvar

måndag,tisdag,onsdag,torsdag,fredag.. LÖRDAG, SÖNDAG ! Åhhhhhh jag längtar ihjäl mig, det kommer svida i plånboken men så får det bli ibland! 1 gång per år är det och nu ska jag fynda en massa och köpa en massa snygga saker, I hope ! :) Dte är typ mässan ja längtar till mest men det är kul med showen också, hoppas Isa går vidare till Scandinavium, hon tävlar semi idag !


Svar på tal

kan det vara svårt att prata om Atilla Peter ibland?

Var det ålder han dog av?

Du behöver inte svara på den sista om du inte vill. :)


Det är inte Haffix ( Attila Peter ) Det var Lurifax som lämnade oss ! Om det var det du menade, så ja, det är jobbigt att prata om det ...Hur det ligger till på hästfronten !

Allt flyter på med Haffix. Hoppade ban-hoppning för Sandra i torsdags och det gick ändå ganska bra, han är ju den ponnyn som man behöver hålla upp i galoppen, inte att han är seg eller något utan han är ju av den grövre typen.
Första rundan gick sådär, han tvekade på kombinationen, han är snäll när han stannar, han tvärstannar inte utan han sticker åt sidan, inte snävt eller något så man hinner ju med.

Andra rundan så glömde jag av banan, haha. Vet inte vad jag tänkte.. Men den gick mycket bättre, han galopperade på jättebra till skillnad från första rundan. Fick även en massa beröm efteråt, man blir så glad av sånt och man får en extra kämparglöd. Fick även en massa beröm från Susanne vilket arbete jag gjort med honom. Åh så glad jag blir !
Ridpasset idag !Red i manegen idag på min fina. Började värma upp i ca en halvtimma med skritt och trav, han var framåtnjudande men han var allt lite stark. Sen så började jag galoppera och han gick riktigt bra idag i galoppen, höll den kanon bra och hade jämn och bra galopp.

Hoppade sedan ett kryss som låg på 30-40 och en bom upphöjt till 20 cm. Hoppade i en 8a och han bytte galopp hela tiden förutom 3 gånger ! är så himla nöjd över honom, han gör verkligen framsteg vilket är så himla kul !
Vinterbilder a la Attila Peter


Säg någon gång min lill kille är sur ! ;)

Lite planer och funderingar.

Hopptränade igår för första gången på en månad. Han har ju haft mugg osv. Han skötte sig super i markarbetet / uppvärmingen. JObbade mycket med bommar osv. Sen skulle man galoppera runt 3 hinder på långsidan och göra volter runt varje hinder, det gick över förväntningarna, är riktigt stolt över honom för det.

Sen skulle vi hoppa 2 hinder som låg på volten, det gick mindre bra, haha, han orkar inte riktigt hålla uppe sig i nuläget. Men vi ska jobba mycket med detta så att han blir riktigt bra.

Hoppningen i slutet gick hyffsat bra ändå, inte en träning jag är så nöjd över men endå ganska nöjd, han gjorde en bra prestation och mig behöver vi inte snacka om haha, det gick inte bra för mig.

Har nu planerat att jag ska ner och trimma honom i manegen 3-4 dagar i veckan och verkligen hårdträna honom. Nu ska vi fan ha lite jävla anama och kämpa på som tusan. Jag tror på min ponny och vi ska komma så långt, så långt.

nu ska vi sattsa gärnet. Är riktigt taggad på det här.... :D
svar på frågor

Shiiet. Fan va fin duär!
Vad är ditt och haffes mål till 2013?

Det är att vi ska ha tävlat mycket och kommit sjukt långt. Men jag tar det som det kommer, båda ska vara redo, men iiår ska vi börja tävla. Ska bara sätta igång lite mera.
Vet du när haffe fyller år? Isåfall när? <3

2004
Vart ligger gymnasiet du ska börja på? :)

OM jag kommer in på det jag vill så ligger det i Lerum.
Btw, DU SKA INTE GÅ NER I VIKT! DU ÄR SJUUUUIKT FIN SOM DU ÄR KOMPIS. LOVAA? <3

Jag ska gå ner några kilo för att vara helt nöjd med mig själv.


Tycker du att det är svårt att prata Atilla Peter? <3

Förstår inte frågan ? :)
Har du vart på Ranchen förut nån gång?

Ja, en gång.
När blev du intresserad av hästar?

Har alltid varit det. Började rida när jag var 5 !
Vad är det Bästa/Värsta med Haffix och med Dig?

Det bästa med Haffix är att han är sån sjukt fin ponny, hans ögon är dom gulligaste jag sett. Han är väldigt ( cool/lugn ) av sig, reagerar inte på ljud och skenar iväg osv. Han är också väldigt sammarbetsvillig. Han gör det mesta jag ber han göra. Det sämsta, finns inte sp mycket men om jag måste välja så kan det vara att han stegrar ibland. Men det ska vi få bukt på.

Det bästa med mig... hmm, vet inte riktigt, suger på sånt. Men det är väl att jag är oftast glad och jag har en bra humor. Det sämsta med mig är att jag e en gottegris + att jag kan vara ganska blyg av mig när jag träffar nya människor, inte den som ställer sig i mitten och skriker rakt ut, haha nej men ni fattar ;)Som ni märker

Som ni kanske märker så blogar jag inte mycket här. Känner att jag inte är så bra på att skriva långa ridinlägg osv. Ni som har mej på FB, jag har länkat min nya blogg där, som kommer handla om mig utanför hästarna.. Kommer lägga upp bilder på denna bloggen ibland. Men inte att jag håller den vid liv hela tiden !

pusssjag vet, jag vet

Vet att det nästan inte är någon uppdatering alls på bloggen i nuläget. Men har verkligen fullspäckad vecka i skolan nu och hinner verkligen inte blogga då, tyvärr, men ska bli bättre på att göra massa tidsinställda.

denna veckan har sett ut / ser ut

# måndag: mattefilm inlämning + diagnos
# tisdag: Skulle haft SO sak
# onsdag : spanska film klar, SO redovisning, musik prov
# torsdag : engelska glosor, SO prov
# fredag : egen idrottlektion..

usch vilken hemsk vecka ....

Just nu ligger jag i min säng och ögonen går snart igen, pluggar till Musik prov och SO redovisning som är till imorgon.
Nationella proven i svenska drar igång nästa vecka, tisdag och torsdag, nervös faktiskt!


jag vet, jag vet

Vet att det nästan inte är någon uppdatering alls på bloggen i nuläget. Men har verkligen fullspäckad vecka i skolan nu och hinner verkligen inte blogga då, tyvärr, men ska bli bättre på att göra massa tidsinställda.

denna veckan har sett ut / ser ut

# måndag: mattefilm inlämning + diagnos
# tisdag: Skulle haft SO sak
# onsdag : spanska film klar, SO redovisning, musik prov
# torsdag : engelska glosor, SO prov
# fredag : egen idrottlektion..

usch vilken hemsk vecka ....

Just nu ligger jag i min säng och ögonen går snart igen, pluggar till Musik prov och SO redovisning som är till imorgon.
Nationella proven i svenska drar igång nästa vecka, tisdag och torsdag, nervös faktiskt!