Haffiix är Eliiiit

Ja kanon superglad över Haffix idag. Vi red bort till banan och skulle hoppa, gjorde någon bra övning som becka hade sett när hon var med ylva och emma bergström när dom hoppade astan och kwanza. Det var som studs fast typ 20 cm hinder som de skulle ta ett galoppsprång imellan, först så gick det katastrof och haffix visste inte vad han skulle göra, men sen gick de faktiskt bra i slutet. Sen hoppade vi andra hinder, var en oxer på 70, en grind, vattenmatta osv. Det gick super, han stannade inte en ända gång. Så höjde vi oxern lite till 80-90 och han hoppade det super. han har verkligen utvecklats :D Sen testade vi 1 meter, första gången rev han, men andra gången höll jag om honom och drev mera och han hoppade, vet inte hur glad jag var efteråt men superglad att han klarade det.

Sen red jag även en häst som hette Athena, det var emelie som har den hemma som försäljningshäst och hon undrade om jag ville rida den idag så red med becka och isa, det blev gallhålan och hon skötte sig super, hade liten ponnygalopp även fast att hon var skit muskulös typ :P

Att gå från att inte ha hoppat ngt alls till en clearround på 50 till att efter en månad hoppa en oxer på 1 meter.
Anledningen till att jag har ganska höga krav är för att han är 7-8 år och han ska ändå kunna en del, och han kan om han vill och har visat stort intresse för hoppningen. Det är ganska många som har blivit chockade när jag sagt hur högt jag hoppat med honom då det var många som trodde att han inte skulle hoppa.

Men jag har trott på honom från början och visste att om man väl har vilja så går allt. Nu när jag har lagt ner träning och verkligen bara varit med honom så har det lönat sig och gett resultat. .. <3Du är bäst Haffix, du är bäst.....Haffix 22/6 2011

Red Haffix ensam förut och red galoppvägarna. Han var lite jobbig i början och även lite stark. Han tog tag i bettet när vi galopperade och drog ner för en nerförs backe men den var inte brant som tur var, han var allt lite pigg ;)
Gjorde mycket trav och satt ner, det gick super, galoppen var samlad och fick bra koll på honom. I slutet blev det en utsträckande galopp och han fick dra på, det tyckte han var kul.

Annars är jag supernöjd över honom, imorgon är det hoppning som står på schemat :)

PusssHemsk upplevelse # 1

Tänkte ha att jag skriver om något hemskt som jag har varit med om, något som jag mått dåligt av !

En av sakerna som tog väldigt hårt på mig var min kusin Jennifer. När hon var 5 år så fick hon en tumör, det är nu snart 2 år sedan vi fick reda på det. Hon hade alltid varit lite bestämd och haft en egen vilja men man har inte tänkt på det. Men en dag låg hon och skrek och dom fick ta ambulans akut in till sjukhuset. Blev hemskickad och sen dit igen, fick då reda på att hon hade en Tumör ... Den satt vid ryggradens alla närver. Stackars lite fick vara på sjukhus rätt lång tid.
Kommer ihåg, kanske en månad innan på julafton så lekte jag med henne, ( jage ) så nudda jag henne på ryggen och hon skrek och då fattade jag ingenting. Men när vi sen fick reda på detta så förstod jag varför, hon hade haft ont. I alla dessa år som hon har funnits så har den suttit i henne och gjort ont och det är anledningen till att hon var som hon var. Hon har alltid varit min lilla favvokusse och hon har gillat mig mycket också.

Vi fick hälsa på sjukhuset där hon var, att se henne gå där med vagnen som hade dropp, det var en hemsk syn. Att just min 5 åriga kusin mådde så dåligt, det gör så ont i en själv.. Kommer ihåg att vi satt och pussla och det var verkligen supermysigt, man visste inte vad som skulle hända. När jag skulle åka hemmåt så skrek hon, hon ville att jag skulle sova över med henne, men man får bara ha 1 vuxen där.
Jag och mamma satt och grät i bilen påväg hem. Hon oppererades senare och opperationerna gick bra.
Äntligen fick hon åka hem, man var så glad.. Att detta just inträffade var inte roligt, jag kommer alltid älska min kusin.. Hon betyder mycket för mig..
Nuförtiden är hon pigg och glad som alla 7 åringar. Hon har absolut ändrat sig, är gladare och lugnare. <3Dagen i bilder ! :)

Efter skolan så åkte jag och pappa direkt till svensk ridsport i kungsbacka och shoppade lite. Det blev ett GG schabrak, en HV POLO t-shirt och ett par pikeur strumpor. :) Det blev bara lite smått och gott, men nöjd är jag iallafall.


Sen åkte jag upp till stallet och gjorde i ordning och fixade, sen så tog jag in honom så fick han stå och äta och mumsa på höet i lugn och ro. Sen borsta jag honom och myste med honom ! Han e såå gosig.
Sen red jag iväg till galoppvägarna och det blev lite bilder, han gick kanon på ridvägarna, funkade bra i traven och galoppen, gick mycket bättre i hägervarvet och arbetade snällt, men ett tag blev han stark och ville springa fortare men fick snabbt tillbaka honom och sen funkade han hur bra som hellst, så riktigt nöjd över ridpasset idag ! Duktig polle <3Avslutar med en bild på en snygg hingst som blev nyfiken på Haffix :P


PusssHelan och halvan !

Slänger in en bild på isabelle och ariel och jag och haffix, helan och halvan blir dom :D haha