Min resa med Haffix !

Jag fick hem honom för att ha honom på prov i maj detta året. Blev fast direkt och tjatade på mamma och pappa om vi kunde köpa honom, men dom sa att det blir mycket osv ( dom hade en baktanke ). Vi hoppade en skojclearround och han kunde verkligen inte hoppa haha, eller jo lite men det gick sådär, fast hade inte haft honom länge, han var väldigt stark från marken, han hade inte så jättemycket respekt, han slet sig några gånger från mig. Han började att dumma sig ett tag, med stegringar och jag blev osäker. Minns att vi var borta på banan och han stegrade så att jag började blöda näsblod, min tröja blev helt blodig, då kände jag att det räckte, då var jag ledsen och ville inte ha honom... Jag började variera ridningen mycket och jag gjorde massa saker från marken. Longerade och "lekte" med honom massa olika övnigar. Det gick frammåt, vi hoppade lite mer och det gikc bättre. Augusti kom och jag var spänd.. Hur skulle det bli med honom, jag tänkte " om jag inte får honom så vet jag inte vad jag gör, då har jag "slösat" hela sommaren med att arbeta med en häst som någon annan ska ha "
Vi veterinärbesiktade honom och han gick igenom ( annars skulle jag inte ha honom ) men jag tänkte inte mera på det. Min födelse dag kom och jag öppnade ett paket, först låg det ett pass och det var Haffix, sen var det en bild på honom och då stod det " den 12 augusti blev jag din. Då hade jag haft honom i en vecka utan att veta om det. Jag började gråta, jag blev så fruktansvärt glad.

Sen började vi kämpa och kämpa, jag arbetade mycket med honom för att han skulle bli bättre och bättre. Jag började träna för Sandra och det funkade jättebra. Han är så duktig så..
Hoppade 1 meter och sånt. Efter att inte kunnat något. Och nu har jag hoppat 110 på honom. Jag är så fruktansvärt glad över att jag fick Haffix. Att jag har fått arbeta med honom, det är inte över men vi har kommit en bit på vägen. Han kommer bli mycket bättre, det vet jag. Nästa år ( 2012 ) så ska vi komma ut på tävlingar, det kommer bli så sjukt kul. Det ser jag fram imot.

Från att inte kunna någonting och nu utvecklats så sjukt mycket. Allt jag fått höra från många " han kommer inte kunna hoppa eller han är tjock och sånt " Det gör ont i en att höra det, men det fick mig att kämpa mera. Jag blev starkare och kände " jag ska bevisa för dom att han kan ".. Jag ångrar inget med denna ponnyn.

Jag kan lita på honom så mycket, jag kan gå bakom honom, jag kan galoppera i grimma och grimskaft, jag har ridit utan hjälm på honom, jag kan jävlas med honom, jag kan hoppa upp i fart på honom. Han är den snällaste ponnyn i världen. Han har fått mig starkare och vilja kämpa mera...

Han är min bäste vänn helt enkelt !

Jag älskar dig mest på denna jord <3kommentarer
Postat av: Lotta med Wille

Du har finaste ponnyn på denna jord!! <3

Red ju honom lite den sommaren när de kom och han fastnade direkt i mitt hjärta, saknar prinsen!!

2011-12-18 @ 20:25:56
Postat av: JFdressage

vilken super fin blogg du har! :)

Kommer titta in här igen :D!

2011-12-19 @ 12:36:44
URL/din blogg: http://jfdressage.blogg.se/
Postat av: Sigrid

Å det är hämskt när någon säger något on om ens häst, stå på dig!!Tycker ni var iktigt fina tillsammans!

2011-12-19 @ 19:08:37
URL/din blogg: http://dressageroyals.blogg.se/

kommentera här:

namn:
kom ihåg mig?

e-post: (publiceras ej)

URL/din blogg:

kommentera här:

Trackback